Кирил Петков: След изборите няма да подкрепим правителство на ГЕРБ-ДПС

Кирил Петокв, Николай Денков, "Продължаваме промяната-Демократична България", ПП-ДБ, избори, правителство на ГЕРБ-ДПС

След изборите “Продължаваме промяната-Демократична България” няма да подкрепят правителство на ГЕРБ-ДПС, заяви на брифинг в парламента съпредседателят на “Продължаваме промяната” и съпредседател на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков.

“Алтернативата е или нормална европейска България, или правителство на ГЕРБ-ДПС. Ние такова правителство няма да подкрепим”, подчерта той. 

“Това, което виждаме, е връщането към стария модел на ГЕРБ и ДПС, модел, който се казва “ако мине номерът, всички българи плащат”, каза Петков и визира случаите с Детската болница, увеличението на пенсиите, което стана повод за днешното извънредно заседание на Народното събрание, както и исканото увеличение на цената на тока.

“Събираме подписи и още следващата седмица ще направим изслушване на министъра на енергетиката“, заяви Петков във връзка с исканото увеличение на цената на електроенергията. 

Той коментира, че разпространеният нов запис с участието на ръководните фигури на “Продължаваме промяната” е манипулиран.

“В следващите дни предполагам, че ще има мръсна компроматна кампания. Слушахме записа внимателно – той е и рязан, и лепен. Слагат се имена, които въобще не са там. Примерно Пламен – никъде не се казва, че е Пламен Бобоков, няма такова нещо. Има нелогични изречния. Има инсинуации за имена, които ги няма, подчерта съпредседателят на “Продължаваме промяната”.

“Правят това, защото нямат аргументи за нормален европейски модел, нямат аргументи какво се е случило с пенсиите на хората, нямат аргументи защо по времето на ГЕРБ станахме една латиноамериканска държава, не искат да се сещат, че имахме ББР, от която осем човека взеха 1 млрд. лева, не искат да се сещат за “стабилността” с 500 млн. лева за язовирите. Аз не искам нашите пари да отиват в малък брой хора с прякори като Вълка. Това ли е стабилността? Аз вярвам, че голяма част от българските граждани не вярват в тази “стабилност” и искат промяна за по-добро. Видя се, че в двете ни управления, само за осем и за девет месеца ние успяхме да променим икономическата мисъл на България.

Става дума в каква посока да бъде България – на компромати, на лъжи, на бедност, на инсинуации, другата е нормална европейска държава с работещи институции и работещо правосъдие”, посочи Кирил Петков.

Темата коментира и съпредседателят на ПГ на “Продължаваме промяната-Демократична България” Атанас Атанасов, който е и бивш шеф на контраразузнаването.

“Има конкретни публични факти за нерегламентирано подслушване на партийна централа. Едно време в Америка имаше “Уотъргейт”, заради който си отиде цял президент. В България има ли ДАНС, или г-н Главчев възлага на ДАНС извършване на проверки на негови действия”, попита Атанасов. 

В отговор на въпрос дали се поинтересувал защо е преасфалтиран участъкът от пътя на катастрофата край Аксаково между автомобила на НСО, който го возеше, и частна кола, чийто шофьор загина при сблъсъка, а жена му беше откарана в болница в критично състояние, Кирил Петков заяви: “Единственото, за което съм се интересувал след инцидента, е за състоянието на жената и дали може да ѝ се помогне. В крайна сметка нещата с жената се подобряват. Прекарах доста време с хората от болницата и им благодаря. Нямам никакви сведения кой за какво и как асфалтира”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст