Съдебната битка кой е истинският собственик на “Грейсланд” приключи

Грейсланд, Елвис Пресли


Странната съдебна битка за това кой всъщност притежава имението на Елвис Пресли “Грейсланд” приключи в сряда, оставяйки емблематичния обект в ръцете на семейството на Краля на рокендрола, съобщава Business Insider.

Компанията, която настояваше, че притежава нотариалния акт за “Грейсланд”, заяви, че ще оттегли претенциите си върху имението, съобщи “Асошиейтед прес”. Часове по-рано съдът в Тенеси се произнесе в полза на внучката на Елвис, актрисата Райли Киоу, която се бореше да запази имота.

Киоу стана собственик на имота с площ 13.8 акра в Мемфис и попечител на “Promenade Trust”, който управлява имението, след като майка ѝ, Лиса Мари Пресли, почина през януари 2023 година.
Сагата започна, когато от компанията “Naussany Investments and Private Lending”, обявиха, че притежават нотариалния акт за имота и изявиха намеренията си миналата седмица да го продадат на търг.

Райли Киоу

От компанията уточниха, че Лиса Мари Пресли е взела заем от “Naussany” в размер на 3.8 млн. долара, като е използвала имота като обезпечение. От “Naussany” твърдят, че имат право да продадат имота за изплащане на заема, след като Пресли така и не им го е върнала.

Но Киоу съди “Naussany”, обвинявайки кредитора, че е фалшифицирал подписите, които уж са му дали нотариалния акт за “Грейсланд”.

“Въпреки че под документите стоят подписите, които изглеждат като тези на Лиса Мари Пресли, тя всъщност не ги е подписвала” – се казва в иска.

“Тези документи са измамни”, твърди в иска си Киоу. “Лиса Мари Пресли никога не е заемала пари от “Naussany Investments” и никога не е сключвала с тях договор за доверително управление имота.

В иска се твърди също, че “Naussany” не е реална компания. “Naussany Investments & Private Lending LLC” изглежда е фалшива организация, създадена с цел да измами “Promenade Trust”, наследниците на Лиса Мари Пресли или всеки потенциален купувач на “Грейсланд” при несъдебна продажба”, продължава да се твърди в иска.

Грейсланд

В имейл до “Асошиейтед прес” от “Naussany” заявиха, че “оттеглят всички искове с особено мнение”. От компанията обявиха, че се отказват от делото, тъй като както заемът, така и важен документ, са били подадени в друг щат, което означава, че тя ще трябва да предприеме правни действия в няколко щата.

“Както съдът вече изясни, исковете не са били основателни”, заяви говорител на “Грейсланд” пред “Business Insider” и добави:

“Няма да има принудително отнемане на собственост. “Грейсланд” ще продължи да функционира както през последните 42 години, като гарантира, че феновете на Елвис от цял свят ще могат да продължат да имат най-доброто изживяване, когато посещават емблематичния му дом.”
Адвокатите на Киоу отказаха да коментират ситуацията. От “Business Insider” не успяха да се свържат с “Naussany Investments”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст