Кметът на София Васил Терзиев предлага временна комисия за лифтовете на Витоша

Не е ясно кой точно е взимал безплатните карти за паркиране

Временна комисия, в която участие ще вземат общински съветници от всички политически групи и представител на администрацията, ще решава проблема със спрените от движение лифтови съоръжения на Витоша, обяви кметът на София Васил Терзиев.

Ще бъдат търсени и представители на институциите у нас, за да заработят лифтовете в планината. 1,6 милиона софиянци очакват решения, подчерта столичният кмет и посочи взетите до момента мерки.

“Работим по мерки, които все пак да санират положението – свързани с честотата на градския транспорт, който стига до Витоша, това, което вече правим още от зимата откъм урегулиране на движението, за да е проходимо, разчистването на площада долу на Драгалевци, за да няма забавяния”, обясни той.

“Но това са много малки мерки, единственото, което има значение, е как да стигнем до това да имаме работеща инфраструктура – довеждаща, добра транспортна услуга, за да може да се качат софиянци на планината, да имаме ясна идея какво те биха правили горе в планината, дали биха се разхождали, дали биха карали ски, дали биха карали колело”, допълни Терзиев.

“Да изградим една свързана инфраструктура за всичките тези активности, а не просто работа на парче – лифт, който тръгва от нищото, свършва в нищото, с неясно защо точно такъв капацитет”, каза още софийският кмет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст