Нови мениджъри попълват управлението на две застрахователни компании

публичните дружества застраховане мениджъри застрахователи компании

Нови мениджъри попълват управлението на две застрахователни компании след като Комисията за финансов надзор разреши промени в управителните органи.

Елина Селенска е одобрена за член на управителния съвет на „ГРАВЕ България Животозастраховане“ ЕАД – София. Тя все още не е вписана в Търговския регистър.

В момента в Управителния съвет на дружеството са Габриела Генова, Надежда Щерева и Кенан Кулич. Дружеството се представлява заедно от двама от членовете на управителния съвет или от един член заедно с един прокурист.

Капиталът на фирмата е в размер на 12 400 000 лева.

„ГРАВЕ България Животозастраховане“

е 100% собственост на една от водещите австрийски застрахователни компании „Grazer Wechsеlseitige Versicherung“ AG. Предметът й на дейност е свързан със сделки в областта на застраховките по живот и срещу злополука. През 2023 г. премийният й приход е в размер на 43.99 млн. лева, като постоянно расте в последните години.

„Grazer Wechsеlseitige Versicherung“ AG създава през последните години над 20 дъщерни дружества в Централна и Източна Европа и продължава да се разраства и сега. Едноличен собственик на капитала на компанията е концернът GRAWE Insurance Group, основан през 1828 година в Грац, Австрия.

GRAWE има над 190-годишна история, като компанията се е превърнала в един от водещите застрахователни и финансови концерни в Централна и Източна Европа и притежава над 40 дружества в областта на застраховането, банковата дейност и управлението на недвижима собственост.

Регулаторът е одобрил Соня Славчева за независим член на надзорния съвет на

„ДЗИ – Общо Застраховане“ ЕАД и съответно на „ДЗИ – Животозастраховане“ ЕАД.

Соня Славчева все още не е вписана в Търговския регистър.

Към момента в Надзорния съвет на „ДЗИ – Общо Застраховане“ влизат Григорий Вазов, Петър Андронов и Изабел Ида У. Бугърс.

Капиталът на „ДЗИ – Общо застраховане“ е 66 586 779 лв., а едноличен собственик е „ДЗИ – Животозастраховане“.

В Надзорния съвет на „ДЗИ – Животозастраховане“ са включени Григорий Вазов, Петър Андронов и Изабел Ида У. Бугърс.

Капиталът на тази компания е 136 391 500 лв., а „КБС Иншурънс“ НВ, Белгия е едноличен собственик.

ДЗИ е дружеството с най-дълъг опит на българския застрахователен пазар, основанo през 1946 година. Компанията, лидер на застрахователния пазар в България, е част от белгийската банково-застрахователна група КВС от 2007 година. ДЗИ разработва и предлага пълна гама продукти в направления „Общо застраховане“ и „Животозастраховане“, както и продукти, свързани с покриване на здравни рискове. Експертите на ДЗИ са разработили десетки иновативни услуги в продуктовото портфолио и обслужването на клиенти. Те се предлагат както чрез търговската мрежа, така и чрез дигитални решения, налични в електронния портал на компанията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст