Ако Украйна използва британски оръжия, Русия ще нанесе удари по цели на Острова

навални

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Москва ще отвърне с удари по британски цели, ако Украйна използва оръжия, предоставени от Великобритания, съобщи “Ройтерс”.

Тя подчерта, че при такъв сценарий могат да бъдат ударени британски цели “на територията на Украйна и извън нейните граници”.

Захарова припомни и че една от причините Руската федерация да проведе учения за симулации с тактически ядрени ракети е изказването на британския външен министър Дейвид Камерън, който заяви, че Украйна има право да използва оръжия, предоставени от Лондон, за да удари цели вътре в Русия.

Освен заплахите към Великобритания, Москва предприе нови действия и срещу Съединените щати. Президентът Владимир Путин е подписал указ, с който се разрешава използването на имущество на американски институции на територията на Русия за компенсиране на иззети или блокирани активи на руската държава или на централната банка в Москва.

За целта правителствена комисия ще опише въпросното имущество на САЩ, включително притежавани от тях финансови инструменти като акции и облигации.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст