ММС започва проверка на дейността на Българския спортен тотализатор

Български спортен тотализатор, тото

Министерството на младежта и спорта съобщи, че започва проверка на Българския спортен тотализатор заради проблем с централната компютърна система, който, както се казва в съобщението, продължава трети ден.

Служебният министър Георги Глушков не е бил уведомен за това. А от министерството заявяват, че е недопустимо, че и обществеността също не е била информирана и това, според тях, е “предпоставка за сриване на доверието в тази толкова важна за българския спорт институция”. 

Услугите на сайта на Българския спортен тотализатор са недостъпни,

на него е изписано единствено съобщението “Планирана профилактика; Поради техническа профилактика сайтът за ОНЛАЙН залагания няма да работи до 23 май 2024 г. Възможни са извънредни прекъсвания и извън посочените дни и часове”.

Ето цялото съобщение на ММС:

Министерството на младежта и спорта счита за недопустимо, че не беше уведомено от ръководството на Българския спортен тотализатор за проблема с Централната компютърна система, който продължава вече трети ден.

След сигнал от граждани ММС изпрати запитване до ръководството на тотализатора за естеството на проблема, като получения отговор считаме за много закъснял.

ММС смята за недопустимо също, че Българският спортен тотализатор не уведоми по никакъв начин обществеността за създадения проблем през последните три дни, което е предпоставка за сриване на доверието в тази толкова важна за българския спорт институция.

Наложи се дори министър Георги Глушков да инициира среща с изпълнителния директор Георги Тарлеков, за да бъде запознат с проблема.

След срещата министърът разпореди проверка на Българския спортен тотализатор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст