Общинарите в СОС не се разбраха за новата организация на движението в центъра на София

На извънредното заседание на СОС беше изслушан кметът на Столичната община във връзка с новата организация на движението по бул."Витоша", бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен", общински съветници, лифтове, Витоша

Кметът не успя да убеди съветниците от опозицията, че новата организация на движение в центъра е правилно решение

Временна комисия, в която участие ще вземат общински съветници от всички политически групи и представител на администрацията, ще решава проблема със спрените от движение лифтови съоръжения на Витоша, обяви кметът на София Васил Терзиев. 

Ще бъдат търсени и представители на институциите у нас, за да заработят лифтовете в планината.

И днес кметът Терзиев не успя да убеди общинските съветници от опозицията, че е добра новата организация на движение по булевардите “Витоша”, “Патриарх Евтимий” и улица “Фритьоф Нансен“, срещу която вече един месец има протести на недоволни жители на центъра на София.

1 600 000 софиянци очакват да бъде възстановено движението на лифтовите съоръжения на Витоша, подчерта кметът Васил Терзиев.

“Да изградим една свързана инфраструктура, а не просто работа на парче – лифт, който тръгва от нищото, свършва в нищото, с неясно защо точно такъв капацитет”, каза той.

Двама предишни кметове на София носят отговорност за неработещите лифтови съоръжения на Витоша, посочи Борис Бонев от “ПП-ДБ-Спаси София”.

“Кметът, по чието време беше приватизирано общинското дружество “Въжени линии” ЕАД, и кметът,  който след това трябваше да осъществява следприватизационния контрол и да намери инструментите съоръженията на тази частна фирма вече да работят, днес не се появиха”, заяви той. 

Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС попита чии интереси защитава кметът Васил Терзиев: “От името на гражданите ли говори, или от името на фирмата собственик”. 

Като рана на София определи Иван Таков от БСП спрения лифт на Витоша. 

“Тази кървяща рана на София и това, което гневи столичани, е, че години наред ние имаме едни остарели съоръжения и през цялото време слушаме как всъщност не могат да бъдат модернизирани, защото Законът за горите не позволявал, Планът за управление на Витоша бил изтекъл”, подчерта той. 

Заради новата организация на движение в центъра на София по булевард “Патриарх Евтимий”, булевард “Витоша” и улица “Фритьоф Нансен” жителите им поискаха оставката на кмета Васил Терзиев. 

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС и от БСП искат оставката на заместника му по транспорт Илиян Павлов. От днес оставката му искат и от “Има такъв народ”. Пламен Данаилов обяснява защо: 

“Заради директните лъжи – заяви, че е съгласувано със СДВР това, което той направи еднолично, а, както си го каза, не е поискал никакво съгласуване от директора на СДВР и от началника на “Пътна полиция”. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст