Българските политици с празнични послания за 24 май

Българските политици с празнични послания за 24 май

Днес, 24 май, честваме Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. По този повод своите поздравления и пожелания отправиха редица български политици.

Борисов

Най-голямото чудо е, че векове наред пазим буквите и езика си. За мен най-хубавият и български празник е 24 май“, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във “Фейсбук”.

С пожелания за мир и благоденствие, да възпитаваме децата си с любов към род и Родина, към знание и познание с повече национална гордост и самочувствие. И заедно с хората да направим България просперираща държава, в която народът преуспява. Поклон пред великото дело на св. св. Кирил и Методий, пред неуморните усилия на учители, преподаватели, дейци на културата и просветители, записали и утвърждаващи мястото на България в Европейската цивилизация“. Това казва председателят на Движението за права и свободи Делян Пеевски в съобщение, разпространено от пресцентъра на партията.

Мария Габриел

Честит 24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! На този ден с признателност отдаваме почит и се прекланямe пред живота и делото на славянските първоучители – светите братя Кирил и Методий, покровителите на Европа. Нека помним, че няма нищо по-силно от знанието – то е нашето минало, настояще и бъдеще. “Напред! Науката е слънце, което в душите грей! Напред! Народността не пада там, дето знанието живей!” Това написа във “Фейсбук” бившият външен министър и вицепремиер Мария Габриел.

Денков

Да ни е честит най-светлият празник 24-ти май!” Това заяви бившият премиер акад. Николай Денков във видеообръщение. Той поздрави всички учители, преподаватели, творци на науката и изкуството. “Пожелавам Ви да сте пълни с този творчески заряди и позитивна енергия, която ни преведе през вековете и която ще ни помогне да се справим и с най-трудните препядствия и да изградим нашето бъдеще. На учениците, студентите и техните родители, освен с поздравелнията за хубавия празник, искам да ги призова. Бъдете партньори на вашите учители. Само заедно с тях можете да премите през трудния път на усвояването на нови умения и знания, с които да бъдете успешни в живота”, добави още Денков.

Корнелия Нинова, БСП

Честит празник на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Поклон пред светите братя Кирил и Методий, дали светлина и бъднина на славянските народи. Учители, благодарим.Българи, нека се гордеем с нашия принос в световната цивилизация. 23 държави и над 250 милиона души си служат с кирилицата. Азбуката, словото, книжнината и културата са ни съхранили през вековете и ще ни обединяват и водят напред като народ. Трябва да се грижим за богатството, разнообразието и чистотата на българския език. Да го опазим от чуждици и опростяване. Да го защитим със закон за българския език. Той е нашата гордост и нашето достойнство пред света“, пожела лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Възраждане

Честит празник на славянската писменост, българската просвета и култура! Честит празник на всички будни българи! Нека не забравяме никога, “че и ний сме дали нещо на света – на вси славяни книга да четат”! Специално честитя празника и на моя приятел Карен Алексанян, който абсолютно сам, и без да търси помощ от никого, успя само за няколко години на една поляна в покрайнините на Плиска да съгради уникалният Двор на кирилицата, превърнал се в една от най-посещаваните културни забележителности на Родината. Както винаги на този ден по традиция се снимахме на буквата К – като Кирилица, Костадин и Карен“. Написа лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов във “Фейсбук”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст