ФСБ смята, че има украински пръст в атентата в концертната зала край Москва

ФСБ смята, че има украински пръст в атентата в концертната зала край Москва

Украинското военно разузнаване е пряко замесено в смъртоносната атака срещу концертната зала край Москва, при която бяха убити над 140 души. Това твърди ръководителят на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников, съобщава “Ройтерс”.

“Разследването продължава, но вече може да се каже със сигурност, че украинското военно разузнаване е пряко замесено в това нападение”, каза той.

Той уверява присъстващите и че всички обстоятелства на престъплението ще бъдат установени и нито един съпричастен към него няма да избегне наказанието.

Бортников също така обвини НАТО, че улеснява прехвърлянето на наемници и бойци от международни терористични организации от Близкия изток, Северна Африка и Афганистан в Украйна, за да могат да се бият срещу руските сили там.

Припомняме, че “Ислямска държава” пое отговорност за кървавата атака в концертната зала през март, а американски служители заявиха, че разполагат с разузнавателна информация, която показва, че тя е извършена от афганистанския клон на мрежата “Ислямска държава Хорасан”. Украйна многократно отрече да има нещо общо с нападението.

Бортников посочи, че “Ислямска държава Хорасан” е изиграла роля в координирането на действията на нападателите, а украинското военно разузнаване има пряка роля.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст