Промяна в организацията на движението и мерки за сигурност се въвеждат по повод 24 май

Промяна в организацията на движението и мерки за сигурност се въвеждат по повод 24 май

За тържествата по случай 24 май ще има промени в движението в столицата. Празнично шествие ще блокира трафика след 10.00 ч. сутринта.

Програмата за официално честване на празника в София ще започне с тържествено шествие от 10.30 ч., което ще тръгне от Археологическия музей. В 11.00 ч. пред Националната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий” ще се проведе официалната церемония по случай 24 май.

Достъп на граждани до зоната за сигурност пред Националната библиотека ще бъде осигуряван от 9.30 ч. през два пункта за проверка – на ул. “Шипка” (срещу СУ “Св. Климент Охридски“) и на бул. “Васил Левски” (срещу Националната художествена академия). Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 10.30 ч. до 13.00 ч. се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни системи (дронове) в зоната за сигурност, съобщават от Националната служба за охрана.

От Столична община дадоха информация относно организацията на движението за тържествено шествие по повод Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

До приключване на мероприятието е забранен престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. “Оборище” между ул. “Кракра” и бул. “Васил Левски” с изключение на автомобилите на участващите в събитието и на снимачните екипи, отразяващи мероприятието. От 01.00 ч. на 24 май до приключване на мероприятието се забранява и на паркинга на пл. “Княз Александър І”, както и на ул. “Шипка” между бул. “Васил Левски” и ул. “Кракра”.

Празничното шествие ще се проведе от 10.30 ч. по маршрут от площад “Атанас Буров” по бул. “Цар Освободител”, бул. “Васил Левски” до паметника на “Св. Св. Кирил и Методий” пред Националната библиотека. От 10.30 ч. до 11.00 ч. днес се забранява влизането в двете посоки на пътни превозни средства по ул. “Г. С. Раковски” през кръстовището с бул. “Цар Освободител” само при необходимост и по преценка на ОПП-СДВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст