Формирането на правителство след изборите не е въпрос на аритметика, заяви Христо Иванов

Формирането на правителството след изборите не е въпрос на аритметика, заяви Христо Иванов

“Формирането на правителство след изборите не е въпрос на аритметика, а на това чия политическа логика ще надделее”, това каза в Плевен съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, който заедно с кандидати за депутати от листата на коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” за 15-и МИР и с кандидата за евродепутат Стефан Тафров проведе открита среща с граждани, предаде БТА.

Дали това ще е, което ние предлагаме – продължаване на реформите, търсене на съгласие около националните приоритети като Шенген, еврозона, съдебна реформа, промяна на политиката по доходите, на политическия модел, инвестиции в човешкия капитал или това, което те предлагат – управление на ГЕРБ и ДПС с премиер Бойко Борисов”, добави той.

Според Иванов Борисов отсега “загрява” с посланието, че пари няма. “Това не е вярно. Те искат да се върнат към модела, в който се изсмукват пари от икономиката, за да се преразпределят от джипката към малко на брой приятелски фирми, затова ни подготвят, че пари и реформи няма, за да се върнем към модела на “постната пица”, подчерта той.

Иванов бе категоричен, че хората трябва да излязат и да гласуват на 9 юни, “не за един или за друг, а за себе си”, защото “оставяйки вкъщи, гласувате за Борисов и за Делян Пеевски”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст