Хеликоптерът на Никол Пашинян кацна аварийно в град Ванадзор

Никол Пашинян хеликоптер

Хеликоптерът с премиера на Армения Никол Пашинян кацна аварийно на стадион в град Ванадзор на границата с Грузия, съобщава вестник “Айкакан жаманак”. Този град е на 132 км северно от Ереван. Както самият Пашинян заяви, аварийното кацане се дължи на лоши метеорологични условия. Премиерът не е пострадал.

“Скъпи мои, всичко е наред. Поради лоши метеорологични условия нашият хеликоптер направи непланирано кацане във Ванадзор”, написа Никол Пашинян на страницата си във Фейсбук.

Той отбеляза, че ще продължи по-нататъшното си пътуване с кола.

Никол Пашинян обаче не уточни къде точно отива. “Желая добър ден на всички“, пише той. 

Според предварителната информация на вестник “Айкакан жаманак”, ръководителят на арменското правителство се е насочил към град Ташир на границата с Грузия, който е на 152 км северно от Ереван. Според Sputnik Армения, Никол Пашинян се е насочил към село Баганис на границата с Азербайджан, където наскоро е била делимитирана арменско-азербайджанската граница.

На 24 май арменският премиер каза, че граничните войски на Службата за национална сигурност (НСС) на Армения са заели позиции на неутрален участък от границата с Азербайджан в района на Тавуш.

Преди това президентът на Азербайджан Илхам Алиев заяви, че

началото на делимитация и демаркация на границата между Азербайджан и Армения е обнадеждаващо развитие.

Според президента това решение дава надежда, че след дълго време може да бъде сключено мирно споразумение между двете държави.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст