Почина авторът на саундтрака към “Мери Попинз”

мери попинз, ричард шърман

Един от емблематичните автори на музика към филмите на “Дисни” – Ричард Шърман – е починал тази нощ на 96-годишна възраст в медицинския център “Cedars-Sinai” в Бевърли Хилс. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на корпорацията. Ричард Шърман е автор на песните за филмите “Мери Попинз” (1964), “Книга за джунглата” (1967) и “Приключенията на Уини” (1977).

“Ричард Шърман е олицетворение на понятието “легенда на “Дисни”. Заедно с брат си Робърт те създадоха любимата ни класика, която се е превърнала в ценна част от саундтрака на живота ни“, написа изпълнителният директор на “The Walt Disney Company” Боб Айгър.

Пийт Доктър, творчески директор на “Pixar Animation Studios”, допълни: „Не може да имате песен като „A Spoonful of Sugar“, без да обичате истински живота – любов, която Ричард предаде на всеки, който имаше късмета да е около него. Дори на своите деветдесет и няколко години той имаше повече енергия и бе зареден с по-голям ентусиазъм от всеки друг и аз винаги си тръгвах зареден с неговата заразителна радост от живота.”

Ричард Шърман е роден на 12 юни 1928 г. в Ню Йорк. Заедно с брат си те поемат по стъпките на баща им Ал Шърман, който ипше музика за “Tin Pan Alley”. Семейство Шърман се премества в Бевърли Хилс през 1937 г., където Ричард завършва гимназия, а после и музика в “Бард Колидж”. Докато е войник, е диригент на военния оркестър и така наречения “Клуб за веселие” от 1953 до 1955 година.

Ричард Шърман създава музика цели 65 години, като печели два пъти “Оскар” (единият е за песента – “Chim Chim Cher-ee“) и три пъти “Грами”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст