Денят по диагонал – 27 май 2024 г.

Столтенберг: Основната цел на НАТО е да предотвратява войната

“Основната цел на НАТО е да предотвратява войната и да гарантира мира. Това се прави с възпиране и отбрана. Сега имаме една агресивна Русия, която използва сила срещу съседи на НАТО – Украйна, Грузия, Молдова и затова Алиансът трябва да направи много повече за възпирането и отбраната”.

Димитър Главчев заяви, че не е обсъждано изпращането на български войници в Украйна

Служебният премиер Димитър Главчев категорично заяви, че никога не е обсъждано изпращането на български войници в Украйна.

“За мен това е типичен пример за хибридна атака и дезинформация. Никога не е обсъждана такава тема във формат НАТО, днес също не е обсъждана. Нека бъдат спокойни българските граждани. Това е поредна дезинформация, която се налага да опровергавам“, каза още служебният премиер след срещата си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Министерския съвет.

Нещо на трудовия пазар продължава да куца – липсват и специалисти, и работници

В тунела обаче има светлина. На 27 май София БТПП и Индийско-българската търговска камара организираха кръгла маса, на която бе обсъден въпроса за сключване на споразумение и внос на работна ръка от Индия. Резултатите, както се вижда и от паметния кадър, не закъсняха: индийските железници вече са безсилни да се справят с наплива от кандидат-труженици, решили на всяка цена да осребрят уменията си в родината на Орфей и розовия домат.

Радев: Декларациите, че няма да изпращаме войски в Украйна, не значат нищо при пряк сблъсък с Русия

“Декларациите, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат нищо, ако някоя друга държава от НАТО провокира пряк сблъсък с Русия.” Това заяви през репортери в Швейцария президентът Румен Радев.

Вилроа дьо Гало: ЕЦБ да не изключва втора лихвена редукция през юли

Европейската централна банка има широки възможности за орязване на лихвените проценти и сегашните пазарни очаквания за разхлабване на паричната политика на по-дълга поредица от “порции” са основателни, заявява в публикувано на 27 май интервю за германския вестник “Бьорзе цайтунг” членът на банковия управителен съвет и председател на “Банк дьо Франс” Франсоа Вилроа дьо Гало.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст