Володимир Зеленски е на официално посещение в Белгия

След като президентът на Украйна, Володимир Зеленски, получи обещание за увеличаване на военната помощ от Испания, сега той е в Белгия, за да подпише двустранно споразумение за сигурност, съобщава “Киев Индипендънт”.

Белгия ще стане единадесетата държава, подписала такова споразумение с Украйна, след Испания, Великобритания, Германия, Франция, Дания, Италия, Канада, Нидерландия, Финландия и Латвия.

По време на визитата си Зеленски ще се срещне с премиера на Белгия Александер де Кро и министъра на отбраната Людивин Дедондер.

След подписването на споразумението за сигурност, Зеленски и де Кро ще дадат съвместна пресконференция.

Визитата ще включва и обиколка на военна авиобаза, където Зеленски ще се срещне с инструктори, които обучават украински пилоти да летят на изтребители F-16.

Украинският президент се опитва да гарантира допълнителна военна помощ за страната си от западните съюзници, докато силите на Киев сдържат настъплението на руските сили.

Вчера, 27 май, Испания обеща през 2024 година да предостави на Украйна военна помощ на стойност 1 млрд. евро, по силата на споразумение в сферата на сигурността между Киев и правителството на испанския премиер Педро Санчес.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст