Денят по диагонал – 28 май 2024 г.

Двойно повече служители са ангажирани за вота на 9 юни

Двойно повече служители са ангажирани за вота на 9 юни

“Информационно обслужване” ще впрегне двойно повече служители и ресурс за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни. Днес те направиха демонстрация на софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването за изборите.

В чужбина с 94 машини ще се гласува за европарламент и за Народно събрание, а със 151 машини – само за Народно събрание

От 245 машини за гласуване извън в страната – с 94 машини ще се гласува за Европейски парламент и за Народно събрание, а със 151 машини само за Народно събрание. Това обяви говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева, цитираната от БТА.

Защо Денков е на плаката с Борисов и Пеевски, а не с Тачър и Рузвелт?

Да се чуди човек кой организира предизборните кампании и дали  партиите въобще имат контрол върху тях. Без значение колко приятни или неприятни са Бойко Борисов и Делян Пеевски, очевидно е, че образите им няма как да бъдат използвани в плакат, рекламиращ Николай Денков. Както, например, в реклама на eдин препарат за съдове няма как да покажеш други марки и да демонстрираш нагледно, как не стават за нищо.

Финансовите посредници очакват икономическия растеж да се запази

Според бюлетина на Министерството на финансите “Финансов сектор: оценки и очаквания” темпът на икономически растеж през второто тримесечие ще се запази. Становищата на финансовите посредници са, че броят на заетите в икономиката ще остане близо до този от първото тримесечие, а лихвените проценти по депозити и кредити в лева и евро ще продължат леко да нарастват. Анкетата се осъществява сред търговските банки, инвестиционните посредници, управляващите дружества и пенсионноосигурителните фондове.

Американски магнат получи лиценз за внос на асфалт от Венецуела в условията на санкции

Енергийният магнат от Съединните щати Хари Сърджиънт ІІІ е получил лиценз да продължи да внася асфалт от Венецуела без да нарушава санкциите на Белия дом срещу държавата от Южна Америка. Петролните фирми, които искат да останат или да продължат дейността си във Венецуела трябва да внесат молби за разрешение от американското Министерство на финансите след като Вашингтон възстанови наказателния режим през миналия месец.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст