“Епсилон” си партнира с “Нетера” за разширяване на мрежата в Европа и по света

В-партньорство-с-Нетера-Епсилон-разширява-мрежата-си-Neterra

„Епсилон Телеком“ (Epsilon), глобален доставчик на свързаност, си партнира с телекомуникационния оператор „Нетера“, за да разшири мрежовото си присъствие в Европа и по света.

Сътрудничеството добавя към мрежата на „Епсилон“ ключови европейски градове като Истанбул, Киев, Прага, Рим, София, Виена, Варшава и Загреб, както и Рио де Жанейро и Сао Пауло в Южна Америка.

Така международните клиенти на „Епсилон“ могат да получат незабавен достъп до тези пазари без да имат собствено физическо присъствие на тях. Това става възможно чрез платформата на компанията „Инфини“ (Infiny), която предлага „мрежа-като-услуга“ (Network as a Service; NaaS).

Местните компании на тези пазари също могат да използват Infiny и нейните мрежови решения чрез т.нар. точки за присъединяване, за да получат достъп до гъвкавата глобална свързаност на „Епсилон“, която ускорява дигиталната трансформация в съответните региони.

Според Марк Дейли, директор на Дигитална стратегия и бизнес развитие в „Епсилон“, това партньорство е възможност за компанията да предостави на повече глобални предприятия мрежата и решенията, от които се нуждаят, за

да подобрят своята дигитална трансформация и да получат конкурентно предимство на пазара.

„Наблюдаваме повишено търсене от страна на клиентите за мрежов обхват в цяла Европа, особено в Турция. Радваме се да добавим Истанбул и редица други бързоразвиващи се пазари на континента към нашето глобално присъствие, за да отговорим на това търсене“, посочва той.

Мрежовата екосистема на „Епсилон“ обхваща над 300 точки на присъствие и над 600 точки за интернет обмен, а партньорите на компанията включват световни доставчици на облачни, софтуерни и други технологични услуги.

„Нашата глобална мрежа свързва големи градове в Европа, Северна и Южна Америка, Близкия изток, Азия и Австралия и ще съдействаме на „Епсилон“ да свърже своите клиенти в още много на брой нови дестинации“, коментира основателят и изпълнителен директор на „Нетера“ Невен Дилков.

Платформата Infiny на „Епсилон“ предоставя услуги за свързване

при поискване на клиенти по целия свят, включително отдалечен обмен на данни, свързване на центрове за данни (DCI), облачна свързаност (Cloud Connect) и облачна телефония (глобални входящи номера; Global Inbound Numbers).

„Епсилон“ е глобален доставчик на взаимна свързаност, който опростява начина, по който бизнесите свързват приложения и данни по целия свят и в облака. „Епсилон“ е част от KT Корп (КТ Corp.), най-голямата телекомуникационна компания в Южна Корея. Централата й е в Сингапур с офиси в Лондон и София.

„Нетера“ е независим глобален доставчик на телекомуникационни услуги.

Компанията е носител на наградата на Capacity Global Carrier Awards за „Най-добър доставчик на телекомуникационни услуги в Централна и Източна Европа за 2023 г.“. Тя работи с девет от десетте най-големи телекоми в света, както и близо 1000 глобални предприятия.

Компанията притежава мрежа от над 220 точки на присъствие в повече от 65 държави.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст