Стрелба за грабеж на 1 234 лева в град Шивачево

стрелба и грабеж в шивачево

Град Шивачево, Сливенско, влезе в криминалните хроники, след като днес рано сутринта беше извършен въоръжен грабеж в кметството. Окръжна прокуратура – Сливен вече пое разследването на престъплението.

Засега е известно, че грабителите са стреляли по охранител, за да избягат с плячката си. Този факт е дал основание на прокуратурата да класифицира престъплението като изключително сериозно.

Подробностите от разследването разкриват, че извършителите внимателно са планирали действията си. Около 3 часа сутринта маскираните престъпници успели да се вмъкнат в кметството, като тяхната цел били две каси, от които са измъкнали суми от 423 лв. и 811 лева.

По време на обира на място пристигал охранител на частна фирма. Той бил посрещнат със стрелба, след което извършителите успели да избягат.

На мястото са открити различни по калибър гилзи, които подсказват сериозността на намерението на обирджиите и потенциалната опасност, която представляват. Тези гилзи вече са ключови доказателства, като в момента се извършва съдебномедицински анализ, за да се определят спецификите на използваните оръжия, уточниха от прокуратурата.

Служителите на Областната дирекция на МВР-Сливен са предприели комплекс от оперативно-издирвателни мерки, насочени към установяване и задържане на извършителите.

Разпитан е охранителят, който е важен свидетел на събитията, за да хвърли повече светлина върху инцидента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст