Путин назначи бившия си бодигард за секретар на Държавния съвет

Руският президент Владимир Путин е назначил своя бивш бодигард Алексей Дюмин за секретар на Държавния съвет – консултативен орган на руския държавен глава.

“Ройтерс” припомня, че Сергей Марков, бивш съветник на Кремъл, заяви по-рано този месец, че много хора вярват, че 71-годишният Путин вижда Дюмин като свой наследник.

Алексей Дюмин е роден на 28 август 1972 година в Курск. През 1994 година завършва Воронежкото висше военно инженерно училище по радиоелектроника. Разпределен е в Московския военен окръг, а година по-късно е назначен във Федералната служба за охрана.

През август 1999 г. Дюмин преминава в Службата за сигурност на президента. А през 2007 г., след назначаването на Виктор Зубков за премиер, става началник на неговата охрана. По-късно Дюмин е назначен за личен охранител на Владимир Путин. 

През 2016 г. Дюмин е назначен за губернатор на Тулска област. Сега в президентската администрация той ще отговаря за въпросите на военно-промишления комплекс, спорта и ще се занимава с Държавния съвет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст