Тленните останки на цар Фердинанд пристигнаха в България

Тленните останки на цар Фердинанд вече са в България, двореца "Врана"

Тленните останки на цар Фердинанд вече са на българска земя. 

Те бяха транспортирани до София с военен самолет и ще бъдат положени за поклонение в двореца “Врана”, където предстои траурна церемония. 

Тленните останки на българския цар Фердинанд бяха транспортирани от Германия до България с военен самолет и с решение на Министерския съвет, стана ясно тази сутрин. Кацнаха в 14 ч. Необходимите финансови средства за целта са били осигурени чрез преструктуриране на разходи по Централния бюджет. 

Траурната церемония в двореца “Врана” ще започне около 15:30 ч. и е отворена за граждани. Самата траурна процесия започна от главния вход на парка на двореца “Врана” и беше посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство – децата му Константин-Асен, Кирил Сакскобургготски, сестра им Калина заедно със своето семейство. 

Пред централния вход на двореца “Врана”, са и много политици, сред които президентът Росен Плевнелиев, както и председателят на БАН академик Юлиян Ревалски. 

Западно и Средноевропейският митрополит Антоний и Апостолическият нунций в България Лучано Суриани ще отслужат православно и католическо опело. След церемонията ще има кратко прощаване с тленните останки на Фердинанд в семеен кръг, а след това вратите на двореца ще са отворени и за гражданите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст