Банката на холдинг “Доверие” планира да изплати дивидент за 2023 година

Пари Уеб Медия Груп дивидент печалба акционери стара планина холд ХЕС възнаграждение куантум декотекс услуги портови флот

Молдовската “BC Moldindconbank” S.A., в която “Доверие – обединен холдинг” АД притежава 78.21 процента от капитала, предвижда изплащане на дивиденти на база финансовите резултати за 2023 година. Това става ясно от дневния ред на редовното общо събрание на акционерите на втората по големина банка в Молдова, която е с най-добре развитата банкова мрежа и висока репутация на международния финансов пазар. То ще се проведе на 28 юни.

„Доверие – обединен холдинг” чрез свързано лице –

“Доверие – инвест” ЕАД, притежава 3 885 536 броя акции с право на глас в молдовската банка.

Общото събрание ще обсъди годишния финансов отчет на “BC Moldindconbank” S.A. за 2023 г. и доклада на Надзорния съвет за миналата година. 

В дневния ред е и точката за одобряване на одиторско дружество, което ще извърши задължителен одит и свързаните с него услуги и определяне на възнаграждението му.

Общото събрание ще одобри и Правилник за дейността на надзорния съвет на банката в нова редакция.

„Доверие – обединен холдинг“ получи 28.2 млн. лева като дивидент от печалбата за 2022 година

от молдовската банка BC Moldindconbank S.A., в която държи мажоритарен пакет.

Новината за дивидента от дъщерната банка не се отрази върху интереса на инвеститорите към книжата на “Доверие – обединен холдинг”. В сравнение с вчера цената им загуби 0.67% от стойността си и сега се търгуват по 8.86 лева за един брой.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст