Денят по диагонал – 30 май 2024 г.

Служебното правителство нарече скандала с позицията ни за Сребреница "хибридна атака"

Служебното правителство нарече скандала с позицията ни за Сребреница “хибридна атака”

Служебното правителство нарече скандала с позицията ни за Сребреница “хибридна атака”. От Министерския съвет заявиха, че България има последователна и непроменена позиция в признаването на жертвите от Сребреница и е участвала във всички инициативи, свързани с тяхното възпоменаване.

Ако международните ни престъпници бяха честни политици, България щеше да процъфтява

За съжаление криминалният ни контингент така и не пожела да впрегне интелектуалния си потенциал в почтена общественополезна дейност. Ако това се беше случило и ако със същата изобретателност и страст нашите престъпници не бяха вършили кражби и измами, а правиха пари в полза на държавата и народа, отдавна щяхме да сме № 1 в Европейския съюз и да се чудим как да похарчим заплатите си.

НАТО имала само 5% от системите, нужни за противовъздушна отбрана на източния фланг

Европа имала в наличност нищожна част от системите, необходими за защита на въздушното пространство на източния фланг, показвали собствени вътрешни изчисления на НАТО, които споделили с “Файненшъл таймс” официални представители на организацията. Което увеличава уязвимостта на големи части от Стария континент.

ЕЦБ глобява за първи път в историята банки за неглижиране на климатичния риск

Европейската централна банка се подготвя да предприеме безпрецедентната стъпка да накаже няколко кредитори, които продължават да си затварят очите за въздействието на промяната на климата. Четири банки са заплашени с глоби защото не са спазили определените от ЕЦБ крайни срокове за оценка на обхвата, до който са изложени на климатични рискове, твърдят лица, запознати с въпроса. Все още няма окончателно решение за размера на сумите на наказанията и те вероятно до голяма степен ще са символични, допълват пожелалите анонимност източници.

Служебният министър на правосъдието призова новият Закон за съдебната власт да бъдат добре обмислен

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова призова крайният вариант на Закона за съдебната власт да бъде добре обмислен и широко обсъден. Тя е на мнение, че към новите поправки не трябва да се пристъпва с припряност, каквото по думите й, била тенденцията напоследък.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст