Служебният кабинет има готовност да осигури 10 млн. лева за преодоляването на щетите от бедствието в Карловско

Служебният кабинет има готовност да осигури 10 млн. лева за преодоляването на щетите от бедствието в Карловско

Служебният кабинет има готовност да отпусне до 10 млн. лева, с които да се финансират най-належащите дейности по преодоляването на щетите, които нанесе бедствието преди две години в Карловско. Това стана ясно по време на среща на служебния премиер Димитър Главчев с кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

В разговора в Министерския съвет участваха също вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

В спешен порядък ще се събере Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, която ще определи в детайли параметрите на помощта от държавата за пострадалите населени места. Още на следващото правителствено заседание служебният кабинет ще може да приеме и решение за отпускане на средствата. Така, след като месеци наред местната власт е отправяла апели за помощ от държавата безрезултатно, вече ще могат да продължат редица важни дейности по речните корита и мостовете.

Преди ден стана ясно, че карловските села ще получат пари, но по-малко от исканите 38 млн. лева. Причината е, че отчетите за изразходваните предишни 24 млн. лева са постъпили в Министерски съвет едва тази седмица във вторник.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст