Фондът за капиталови инвестиции финансира иновативната компания Fly The Earth

Фондът за капиталови инвестиции ще развива иновативната компания Fly The Earth

Българската компания “Флай Ди Ърт” ЕООД (Fly The Earth) разширява дейността си на европейския и световен пазар на аксесоари за парапланеризъм. Това става с подкрепата на Фонда за капиталови инвестиции от Групата на „Българска банка за развитие“ АД.

Фондът инвестира 400 000 евро за по-бързия растеж и технологично развитие на компанията, създадена преди шест години от най-добрия ни парапланерист Веселин Овчаров и софтуерния специалист Христо Пеев. Fly the Earth произвежда иновативна екипировка за професионални спортисти, любители и ентусиасти във въздушните спортове.

Веселин Овчаров е едноличен собственик на капитала на софийското дружество.

Той е световен рекордьор по инфинити тъмблинг (най-много преобръщания във въздуха) и популярността му спомага продуктите на компанията да се утвърдят в средите на любителите на парапланеризма. Те вече се използват активно от най-титулуваните имена в този спорт. Сред партньорите на българския бранд е и най-голямата легенда на парапланеризма – испанецът Раул Родригес.

Veselin Ovcharov is seen in El Hierro, Canary Islands on March 12, 2020 // Ivaylo Donchev / Red Bull Content Pool // SI202004180058 // Usage for editorial use only //

Най-известната иновация на Fly The Earth е модерна седалка за практикуване на акробатичен и freestyle парапланеризъм,

която осигурява невероятно изживяване при летене. За да е в унисон с нуждите на екстремните спортисти и изискванията за безопасност, екипът на фирмата се фокусира върху високотехнологични разработки, като първата в света 3-Ring Cutaway BASE система, подобрено разгръщане на спасителния парашут, създава първата в света аctive save система, аnti-autorotation система, специални дрехи и други.

Чрез своята финансова и експертна подкрепа Фондът за капиталови инвестиции ще подпомогне разгръщането на пълния потенциал и пазарната експанзия на Fly The Earth.

Това е деветата сделка на фонда,

който предлага дялов капитал за растеж на малките и средни предприятия в България и вече има впечатляващо портфолио от успешни компании.

Фокусът на фонда е върху компании в ранен етап (серия А+) и етап на растеж от всички сектори.

Десет са националните и международните му партньори. Общо 32 млн. лева са инвестициите на Фонда за капиталови инвестиции в стартиращи и развиващи се компании.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст