Денят по диагонал – 4 юни 2024 г.

Калин Стоянов

Схемата на петимата нашенци от Лондон е разкрита в Сливен

Схемата за измами със социални помощи от Великобритания, за която пред съда в Лондон са изправени петима българи, е започнала да се разплита от Сливен, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. МВР-шефът потвърди написаното във вестник “Таймс”, който вчера тиражира статия със заглавие “Британската нация дължи благодарност и рицарско звание на сливенския инспектор Васил Панайотов”. В нея се посочва, че инспектор Васил Панайотов и екипът на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) в Сливен, начело с главен инспектор Слав Добрев са разкрили мащабната схема за измами със социални помощи във Великобритания, надхвърляща 53 милиона паунда.

Вторият мандат на Фон дер Лайен все още е под въпрос

Мнозина смятат, че председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще спечели втори мандат и няма никаква индикация за сериозни промени в Общността. Това обаче съвсем не е така, защото подводните камъни продължават да изплуват един след друг.

Синдикат “Защита” отлага протеста, предстои нова среща със здравния министър

Проблемите със заплащането на работещите в здравната система обсъдиха на среща представители на синдикат “Защита” и министърът на здравеопазването Галя Кондова. Резултатът от разговорите е, че ще има нова среща със здравния министър на 18 юни. Това е и причината от синдикат “Защита” да отменят насрочения за 6 юни протест.

ПП-ДБ представи управленската си програма с фокус върху растящите доходи и по-добър достъп до здравеопазване и образование

По-малко от седмица преди изборите 2 в 1 на 9 юни, “Продължаваме промяната – Демократична България” представи управленската си програма, която до голяма степен се припокрива с миналогодишните цели за вота през април.

Кандидатите за народни представители са 6100, за евродепутати – 418

Кандидатите за народни представители са 6100. Това съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева. 1506 са кандидати в два района. 1826 са жени, 4274 – мъже. До днес избирателните секции са общо 12 898.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст