Денят по диагонал – 6 юни 2024 г.

Министерски съвет подписване на договори за изграждане на Вертикалния газов коридор

Подписаха договорите за Вертикалния газов коридор

В Министерския съвет, в присъствието на служебния премиер Димитър Главчев и на енергийния министър – Владимир Малинов, “Булгартрансгаз” ЕАД подписа договори във връзка с реализацията на концепцията за Вертикален газов коридор.

„Кривата“ наредба за водноспасителната дейност беше ремонтирана

Близо 20 дни след старта на летния туристически сезон, нашенските управници се сетиха, че дупките в нормативите, които сътворяват стават все по–големи. Новата наредба за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи и басейните за обществено ползване за летния сезон, която беше гласувана от предишното правителство на 3 април и влезе в сила шест дни по-късно – на 9 април, създаде толкова сериозен правен казус, че изправи на нокти и професионалисти, и “дребни” началници.

САЩ промениха правилата на играта – искат от ЕС по-сериозен ангажимент за Украйна

В навечерието на изборите в САЩ (5 ноември) президентът Джо Байдън реши да затегне колана и да покаже на избирателите, че може да разсее основните им притеснения. Едното от тях е огромният прилив на мигранти от Мексико и Латинска Америка. Затова във вторник (4 юни) Байдън въведе забрана, според която незаконно миналите мексикано-американската граница нямат право убежище. Това е рязък завой в политиката му, защото досега този вариант се смяташе за крайна мярка.

Нищожен брой осигурени зарязват втората пенсия

През миналата година са приети 9500 заявления на хора, които са поискали да си преместят парите за втора пенсия в НОИ и да получават само една държавна пенсия, научи „Банкеръ”. Много ли е това?

Германия ще затегне правилата си за депортиране

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че Германия ще затегне правилата си за депортиране, след като поредица от нападения предизвикаха призиви за по-твърда позиция спрямо миграционната политика. Така възхваляването на тероризма ще се превърне в достатъчно основание за връщане на лице в страната, от която е дошло, предаде Ройтерс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст