Денят по диагонал – 8 юни 2024 г.

Започнаха разговорите между представители на ИТН и преговорния екип на ГЕРБ

Ден за размисъл е

Ден за размисъл е преди изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент на 9 юни. Съгласно Изборния кодекс от полунощ на 8 юни до приключването на изборния ден в 20:00 часа на 9 юни се забранява предизборната агитация.

Прокуратурата е образувала 359 преписки и 93 досъдебни производства за нарушения в предизборната кампания

От началото на предизборната кампания до 14.00 часа на 8 юни са образувани общо 359 преписки и 93 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите. Това съобщиха от прокуратурата във връзка с насрочените на 9 юни избори за 50-о Народно събрание и Европейски парламент.

Израелските сили спасиха четирима заложници, отвлечени от „Хамас“, в Ивицата Газа

Израелските сили спасиха четирима заложници от централната част на ивицата Газа, предаде Ройтерс.

Четиримата заложници – трима мъже и една жена, са били отвлечени от музикалния фестивал “Нова” близо до кибуца Реим в южен Израел на 7 октомври. Всички те са откарани в болница за медицински прегледи, се казва в изявлението на израелските военни.

Очакването за влизане в еврозоната движи кредитирането и пазара на жилища

Кредитирането запазва темпа си, дори е малко по-ускорено в сравнение с миналата година. Това отбеляза в интервю за БТА Мария Петкова, председател на Асоциацията на кредитните посредници в България, коментирайки  ситуацията на кредитния пазар в средата на годината.

Според нея, един от факторите, които движат този пазар е и очакването за влизането на България в еврозоната. Заедно с това много българи продължават да виждат в покупката на имот начин да запазят стойността на парите си от инфлацията.

В пет държави от ЕС днес се провеждат европейски избори

В пет държави от Европейския съюз днес се провеждат европейски избори. В Италия и Чехия вотът е два дни. Евродепутати избират и гражданите на Словакия, Латвия и Малта.

Три седмици след опита за убийството на словашкия премиер Роберт Фицо в страната цари спокойствие, предава БНТ. Покушението обедини политическите партии. В предизборната кампания проявите на отделните партии бяха сведени до минимум, за да не се разпалват наново политическите страсти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст