Денят по диагонал – 9 юни 2024 г.

50-о Народно събрание, ЦИК

Избираме 50-о Народно събрание и 17 представители за Европарламента

В 7:00 часа започнаха два вида избори – и предсрочните парламентарни за 50-о Народно събрание, при които трябва да излъчим 240 народни представители, и вотът за Европарламент, където трябва да изпратим 17 евродепутати.

В Благоевград са рекордьори по жалби, в Стара Загора пропищяха от проблеми с машините

По данни на агенция “Галъп” към 15 часа избирателната активност в страната за 50-о Народно събрание е близо 20 процента. На този фон има две районни избирателни комисии, които претендират да са отбелязали своеобразни рекорди.

На избори във Виена

Изборите в СИК-Посолски комплекс Виена започнаха спокойно, даже вяло. Секциите са общо девет, атмосферата в града е типично неделна, по нищо не става очевидно, че ще се решава съдбата на Европейския съюз.

В изборния ден Радев не отрече бъдещата поява на политически проект, оглавяван от него

В изборния ден президентът Румен Радев не отрече бъдещата поява на политически проект, оглавяван от него. “Преди всеки избор партийни оракули плашат с партия на президента, само и само да може по-лесно да си сглобят собствената сглобка. Крайно време е партиите да съставят правителство, базирано на ценности, на споделени програми, общественият интерес да бъде водещ, а не от страх, че ще излязат от властта. Ако така продължават – с безпринципни коалиции, рано или късно ще се появи такъв политически субект“, заяви Радев,след като гласува на изборите “две в едно”. Той упражни вота си с машина.

Над 400 преписки и 95 досъдебни производства за изборни нарушения отчете прокуратурата

От началото на предизборната кампания до 14.00 часа днес са образувани общо 444 преписки и 95 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите. Това съобщиха от прокуратурата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст