Атанас Атанасов няма да подава оставка като лидер на ДСБ, но ще поиска вот на доверие

Атанас Атанасов няма да подава оставка като лидер на ДСБ, но ще поиска вот на недоверие

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов обяви във “Фейсбук”, че няма да подава оставка, но ще поиска вот на доверие от партията си. Коментарът му дойде след обявяването на резултатите от изборите, заради които Христо Иванов подаде оставка и обяви, че така поема политическата отговорност.

От своя страна аз ще поискам вот на доверие от нашите членове и симпатизанти и ще разчитам на откровен диалог, който да посочи пътя напред“, написа Атанасов и обяви, че свиква Национално събрание на партията.

По думите му в 50-ото НС ПП-ДБ ще бъде опозиция, която упорито ще продължи да работи за превръщането на България в богата и благоденстваща страна с реформирани институции, служещи на интересите на гражданите и обществото.

И тук идва ред за моите искрени благодарности към Христо Иванов, без когото постигнато щеше да е невъзможно. Извървяхме заедно дълъг път – и като общности, едни към други, и заедно, понасяйки върху гърба си ударите на статуквото. Превърнахме се в истински отбор, който доказа своята устойчивост, който издържа на всички предизвикателства. Общ дълг на всички ни е да запазим и надграждаме постигнато. Вярвам, че Христо ще остане част от този процес, независимо от ролята си, защото имаме нужда от неговата мъдрост и визионерство“, написа още лидерът на ДСБ по отношение на Христо Иванов и неговото решение.

Вчера по време на извънреден брифинг съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов подаде оставка като лидер на “Да, България”. Тепърва ще се вземе решение как ще бъде организиран изборът на нов председател. Самият Иванов декларира, че няма да се кандидатира отново за поста.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст