Данъчните проверяват фирми, свързани с Ивелин Михайлов от “Величие”

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов в Димитровград, където участва в кампанията на Агенция "Митници" срещу дрогата "Не сте сами".

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, създател на “Исторически парк”.

“Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза Спецов в Димитровград.

Той допълни, че по тези производства се работи, но все още няма резултати. Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения.

Спецов добави, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми не са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина. 

“За Ивелин Михайлов и така наречения “Исторически парк” и всички фирми, които са в под това наименование – “Исторически парк”. Така че това, което днес се появи в медиите, това не е ново за нас, ние си работим по тази тема. Това е дълъг процес, изисква се преглед на много документи”, посочи Румен Спецов.

По повод изтеклите записи, в които се твърди, че се чуват гласове на лидери от “Продължаваме промяната” и в които се коментира “кеша”, Спецов каза, че не може да се установи кой ги е направил. Той добави, че НАП не работи по този случай.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст