Денят по диагонал – 11 юни 2024 г.

Нинова подава оставка като председател на БСП

Корнелия Нинова подава оставка като председател на БСП. Това съобщи тя на изявление след обявяването на окончателните резултати от изборите “две в едно”. Според 100% обработени протоколи БСП е пета политическа сила в парламента. Партията получи подкрепата на 7.06% от отишлите до урните или на 151 557 гласоподаватели.

От 1 юли токът ще поскъпне средно с 1,4%, а топлинната енергия ще поевтинее с 8,4%

Комисията за енергийно и водно регулиране обсъди цените на електро- и топлинната енергия от 1 юли. Предложенията са за поскъпване на тока със средно 1,4% и поевтиняване на топлоенергията с 8,4%.

Примерът на Христо Иванов се оказа “леко” заразителен

Христо Иванов подаде оставка като лидер на партия “Да, България!” и обяви, че няма да заеме и депутатско място в следващия парламент веднага след като станаха ясни резултатите от евроизборите.

Вътрешната опозиция в “Да, България” с първа реакция след оставката на Христо Иванов

Вътрешната опозиция в “Да, България” в лицето на Клуб “Девети декември” излезе с първи коментар след оставката на Христо Иванов. В позиция във “Фейсбук” решението на лидера се определя като “отговорно и достойно”.

Шарл Мишел иска да изключи Фон дер Лайен от обсъждането на висшите позиции в ЕС

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел иска да изключи председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен от участниците в срещата, на която лидерите на Европейския съюз ще обсъждат ключови позиции в ръководството на общността. Това съобщава Politico, позовавайки се на източници и европейски дипломати.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст