Atlas Copco пуска комплект безкабелни инструменти Smart Connected Tools

Atlas Copco пуска комплект безкабелни инструменти Smart Connected Tools

Шведската мултинационална индустриална компания Atlas Copco продължава да развива своята Smart Connected Tools гама. Семейството Tensor IxB е най-новата колекция на компанията от ръчни, безкабелни инструменти, които споделят интегрирана платформа за управление.

Atlas Copco , която е водеща компания в сферата на компресорните технологии, индустриалните инструменти и решенията за монтаж, обяви пускането на пазара на интегрирано семейство интелигентни инструменти. Новата серия Smart Connected Tools е предназначена да осигури на потребителите по-добра ефективност, безопасност и проследяемост.

Atlas Copco пуска комплект безкабелни инструменти Smart Connected Tools

Инструментите са оборудвани с различни сензори, които събират данни за работата с тях. Тези данни се предават безжично на приложение за смартфон или таблет, което позволява на потребителите да наблюдават производителността на инструмента, да получават предупреждения за потенциални проблеми и да извършват превантивна поддръжка.

С платформата Tensor IxB, потребителите получават по-леко, по-бързо и по-компактно семейство инструменти, които запазват производителността на кабелните инструменти. Инструментите намаляват нуждата от допълнителен хардуер и оборудване, като пестят и енергия. Освен това те улесняват създаването на нови работни станции и пренастройката на съществуващите.

Atlas Copco преосмисля процеса на сглобяване, а платформата Tensor IxB вече се оказва успешна в няколко индустрии, включително промишленото производство, автомобилния и космическия сектор.

Atlas Copco пуска комплект безкабелни инструменти Smart Connected Tools

“Тъй като функционалността на физическия контролер – с целия му интелект – се премества в самия инструмент, той може да бъде интегриран директно в производствената система”, обясни Матю Легар, вицепрезидент маркетинг в Atlas Copco Motor Vehicle Industry. “По този начин се подобряват производителността и ефективността. Вече си сътрудничим с клиенти за проектиране на интелигентни фабрики и постигаме голям успех.”

Семейството Tensor IxB се предлага в две основни серии инструменти и голямо разнообразие от аксесоари. Инструментите са проектирани да подобрят ергономичността на работниците в производството, както и да повишат качеството на крайния продукт.

“Постоянно се стремим да подобряваме нашите продукти. Безжичната връзка и леката батерия го правят универсален инструмент, който наистина е лесен за използване”, казва Марсело Мантовани, вицепрезидент маркетинг, Обща индустрия. “В рамките на семейството Tensor IxB имаме и глави на инструменти с въртене на 360 градуса. Следователно, частите в тесни пространства могат да бъдат достигнати без усилие. Това решава ергономични проблеми и подобрява резултатите при критично затягане.”

Atlas Copco за първи път представи Smart Connected Assembly през 2017 г. като свой принос към Индустрия 4.0 и Интелигентната фабрика. Платформата Tensor IxB е част от бъдещето на Интелигентните фабрики и е ценен принос към това как използваните данни създават стойност за клиентите.

Четете още на : Мъск ще забрани устройствата на Apple в компаниите си, ако имат AI.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст