Акциите на Oracle достигат рекордно ниво на фона на силен ръст на печалбата

Акциите на Oracle достигат рекордно ниво на фона на силен ръст на печалбата

Печалбата на Oracle се е увеличила със 16% през последното тримесечие до 1.41 долара на акция при 7% ръст на приходите до 13.3 милиарда долара.

Акциите на Oracle достигат рекордно ниво на фона на силен ръст на печалбата

Oracle подобно на много други технологични гиганти, се качва на “влака” на изкуствения интелект. Рейтингът за относителна сила (RS) за акциите на Oracle се покачи до нов висок процентен дял в понеделник, като скочи със седем пункта до 74 спрямо 67 преди това.

Съоснователят и главен технологичен директор на Oracle Лари Елисън заяви наскоро в презентация на уебсайта на компанията, че благодарение на изкуствения интелект плагиатството може да остане в миналото.

Елисън заяви, че векторното търсене с помощта на изкуствен интелект “търси сходни фрази, идентични фрази, почти идентични фрази. Именно така се проследява плагиатството. В момента плагиатството е практически невъзможно, защото мога да направя векторно търсене и то не трябва да е точно копие на това, което сте написали.”

Акциите на Oracle достигат рекордно ниво на фона на силен ръст на печалбата

Подобреният рейтинг за относителна сила (RS) от 74 показва, че акциите на компанията са се представили по-добре от 74% от акциите по отношение на ценовото представяне през последната година.

Акциите на Oracle се приближават към важен етап. Най-силните акции често имат RS Рейтинг над 80, когато започват най-големите си възходи. Остава да видим дали компанията може да продължи възстановяването си и да достигне този показател. Освен силния си рейтинг за печалба на акция от 89 от 99, акциите на корпорацията имат и добра цялостна оценка от 83. Това я поставя сред първите 17% от акциите по отношение на комбинирана оценка от пет фундаментални и технически показателя.

Въпреки това, анализаторите прогнозират печалбата да намалее с 13% това тримесечие, което е трудно сравнение със силните резултати от същия период на миналата година. Приходите за това тримесечие се очаква да се повишат с 6% на годишна база до 14,6 милиарда долара.

Ще успеят ли акциите на Oracle да направят пробив при интензивна търговия? В понеделник следобед компанията се търгуваше на около 124 долара, което е спад за деня.

Четете още на : Apple добавя 215 млрд. долара към пазарната си капитализация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст