От БСП са готови да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ

Ако се стигне до третия мандат, от БСП са готови да участват активно в диалога с всички политически сили

Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров потвърди пред БНТ, че от БСП биха подкрепили експертен кабинет с мандата на ГЕРБ.

Условието обаче е от ГЕРБ предложат експертен кабинет. Според социалистите всички политически сили в новия парламент трябва седнат на масата за преговорите и да се разберат за излъчване на експертно надпартийно правителство. Ако се стигне до такова разбирателство, от БСП са готови да предложат свои експерти.

“Готови сме да участваме в разговори за експертно, надпартийно правителство в контекста на това, за което говорим в момента, правителство равно отдалечено от всички партии, в същото време национално отговорно и със солидна подкрепа от парламентарните сили в парламента. В такъв разговор сме готови да участваме. Правителство с премиер Бойко Борисов няма как да бъде подкрепено от нас. Подкрепа само ако всички партии седнем и говорим по политики, по приоритети. Ако в това правителство участват експерти, пак казвам, равно отдалечени, но това не означава, че няма да бъдат контролирани от българския парламент по политиките, които им бъдат зададени, мандат с времеви хоризонт и с ясно поставени цели, които защитават българските национални интереси”, каза Зафиров. Според него най-лошият вариант за страната са нови извънредни парламентарни избори през есента.

По-рано, в интервю пред bTV, Зафиров също каза, че социалистите ще подкрепят единствено експертен кабинет. Тогава запитан дали ще подкрепят кабинет, ако е с мандат на ГЕРБ, отговори: “Все с някакъв мандат трябва да бъде”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст