Главчев призова възможно най-бързо да бъде съставено редовно правителство

Служебният кабинет е внесъл 14 законопроекта

“Отправям призив към новоизбраните народни представители в 50-ото Народно събрание по-бързо да се конституират и да работят в посока да се състави възможно най-бързо редовно правителство.” Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на правителственото заседание. Главчев подчерта, че хората са се уморили от “тази изборна прогресия, която граничи към изборна агресия към избирателите”.

“Всички ние се надяваме редовното правителство във възможно най-кратък срок да започне своите действия, да се стабилизира във всички посоки дейността на държавата, за да може да бъде осигурен по-добър живот на българските граждани”, каза премиерът.

“Днес нашето служебно правителство може да отчете пред българските граждани, че е изпълнило основаната си задача по Конституция – провеждането на честни и прозрачни избори“, посочи още Главчев. По думите му, всичко това е установено от обществото, както и от представителите от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, които бяха в страната, за да наблюдават изборите.

Министерство на електронното управление удостовери машините, като за пръв път присъстваха представители на политическите партии и неправителствени организации, отчете министър-председателят. Този път не е имало съмнения, че „нещо може да се прави с машините“, добави той.

“Министерството на вътрешните работи през цялото време следеше какво се случва и по време на предизборната кампания, и в изборния ден води борба срещу уродливото явление купуване и продаване на гласове. В изборния ден 16 000 служители на МВР са наблюдавали да няма отклонения от нормалния процес, добави той. Министерството на външните работи също се справи добре”, изтъкна премиерът, допълвайки, че че близо 800 са били секциите в чужбина.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст