Николай Марков: Бих участвал в лидерска среща с Борисов

"Величие" поиска извинение от Ивелин Михайлов заради думите му, че подкрепят кабинет на ГЕРБ, Николай Марков

Ако лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ни покани на среща ще го изслушам, но няма да говоря с този дамски преговорен екип, който ще бъде излъчен. Ротация, сглобка, некоалиция са термини, които не съществуват като управленска формула в нашето законодателство. Аз искам да чуя от него какво конкретно предлага. Това заяви лидерът на партия „Величие“ Николай Марков пред БТВ.

Бих участвал в лидерска среща с Борисов, ако се интересува от 100 000 души, които са ни изпратили в Народното събрание. И сега има уредена формула (ГЕРБ, ДПС, ИТН), по която да се управлява държавата. Ние едва ли сме нужни. Още преди да се разпусне миналия парламент тази формула беше готова. Обикновено войните се печелят преди да се обявят, но това е мое мнение“, поясни той.

„Кабинет нищо не означава. Нас са ни изпратили в парламента да имаме поведение на парламентаристи. Щом партията на г-н Борисов е избрана за първа политическа сила, аз съм длъжен да го изслушам, но на лидерска среща. Не разбирам останалите партии, които предварително отказват преговори“, призна Марков.

По думите му трябва да вярваме в службите си. „Вярвайте в ДАНС и институциите, а не на твърденията на неуравновесени хора. Има достатъчно служби, които да се грижат за вашата сигурност. Щом нашите партньорски служби от НАТО и ЕС ни вярват, значи всичко е наред“, коментира лидерът на партия „Величие“ по повод сигналите по негов адрес.

„Ние сме точно обратното на „Възраждане“- не смятаме, че трябва да излизаме от ЕС и НАТО веднага. Ако това се случи, преди да се създадат предпоставките да сме силна самостоятелна държава, е опасно“, посочи той.

Николай Марков се обяви за запазване на лева.

„Категорично не трябва да помагаме на Украйна с оръжие и боеприпаси. Ние обаче сме най-малката група в НС и няма как да попречим на това“, призна Николай Марков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст