Нинова се обърна към членовете на БСП: Приемете оставката ми

Нинова се обърна към членовете на БСП: Приемете оставката ми

“Претърпяхме тежка загуба на изборите за 50-ото НС и за Европейски парламент. Поемам отговорността за тези катастрофални резултати и подавам оставката си пред всеки един от вас – тези, които ме избрахте за ваш председател и единствените, които имате право да я получите.” Това написа Корнелия Нинова в отворено писмо до членовете на БСП.

Лидерът на социалистите съобщава, че прекратява участието си в работата на Изпълнителното бюро и Националния съвет на партията, за да се избегнат “всякакви внушения за намеса в решенията на колективните органи”. “Ще се съсредоточа в работата в парламента, където ще защитавам вашите интереси, както съм го правила винаги досега”, допълва тя.

Нинова призовава съпартийците си да продължат да посочват председател чрез пряк избор. “Не позволявайте някъде скришом да решат и да ви инсталират зависим и удобен човек начело! Не давайте партията на търговците! Не позволявайте парите да убият ценностите ни”, апелира тя.

Във вторник Корнелия Нинова направи изявление на “Позитано” 20, на което съобщи, че подава оставка като председател на БСП заради лошите изборни резултати на партията. Тя посочи, че свиква Националния съвет на партията, а един от нейните заместници ще довърши мандата ѝ до избора на нов председател през септември.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст