Корнелия Нинова няма да си тръгне, смята Ваня Григорова

Ваня Григорова, "Солидарна България"

“Това, което вероятно ще се случи, е да се състави правителство, като отделни представители на партиите ще бъдат в управлението, но няма да носят отговорност за последиците от решенията, които ще взимат. Това няма да спомогне за това да се провежда политика в интерес на гражданите”.

Това мнение изказа пред БНР лидерът на “Солидарна България” и общински съветник в София Ваня Григорова.

Все още не се е състоял коалиционен съвет, който да направи анализ на случилото се на изборите, посочи тя, но заяви категорично, че ще продължат взаимодействието си с “Изправи се, България”, “Българската Левица” и Обединената Социалдемокрация.

“Нашето взаимодействие не е краткосрочно, не е със самоцел влизане в НС. Това можеше да бъде механизъм, който да ни помогне да осъществим нашите цели, които преследваме от години. Това, че няма да бъдем част от НС, не означава, че сме забравили за това какво искаме да променим в страната, така че българските граждани, работещите такива, да се чувстват по-добре в страната си. Ние ще внасяме предложения в НС. От поведението на народните представители ще се види кой иска и кой не иска реално да спомогне реално за повишаване благоденствието на хората”, обясни Григорова.

Ваня Григорова заяви, че е възможно да работят с отделни личности от БСП. И в момента има сътрудничество помежду ни, уточни тя. Според нея Корнелия Нинова няма да си тръгне.

“Опасявам се, че трети път оставка не означава реална воля за поемане на отговорност за това, че БСП беше свита от над 900 хил. избиратели до 150 хил. в рамките на няколко години”, каза Григорова.

Тя смята, че няма да има президентски проект, начело на който да застане Румен Радев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст