Радан Кънев остро разкритикува своите от “Демократична България”

Радан Кънев, Европа, сигурност

Моето намерение пред демократичната общност в тази критична ситуация е да не бъда луксозно оттеглен в Брюксел. Това каза в интервю за БТВ Радан Кънев,

който беше преизбран за евродепутат, но вместо това – се връща в България, за да вземе “активно участие” в родната политика. 

В друго свое интервю наскоро той обясни, че ще прекарва по две седмици в Брюксел и по две у нас.

“Това да не се тълкува като лидерска заявка. Ако направя такава, всички ще разберат. Гласът ми оттук-нататък ще се чува много по-ясно”, зарече се Кънев. 

Радан Кънев изсипа маса критики по адрес на своите от “Демократична България”. “Ако не можем да вземем решенията си какво е важно за нас, може да спре да е важно и за обществото, ако вече не е. Ако мислим да чакаме грешките на ГЕРБ или ДПС и че след това избирателите ще се върнат, това е заблуда, която граничи с глупостта. Вярвам в необходимостта от истинско единство и консолидация на демократичната общност”, заяви политикът. 

“Далеч не сме на нивото на хората, които традционно ни подкрепят”, обобщи Кънев.

“От позицията, в която бяхме по-слаби от ГЕРБ, проявихме граничеща с откровена глупост суета да поискаме да управляваме сами с подрепата на ГЕРБ. Допуснахме да поемем отговорност за министри, които се оказа, че не са наши. В четиригодишен период от време си позволихме да печелим гласове чрез политическа радикализация на вота. Държахме са като по-добре възпитано “Величие от Ветрино”, но от центъра на София”, призна той. 

“Това, което направи Христо Иванов, беше достойно. Показа, че разбира политическия процес по-добре от повечето си колеги. От властта да минем в опизиция не е промяната, от която се нуждаем. Единственото, което знаем, е, че досегашният път е грешен”, обобщи Радан Кънев.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст