Делян Пеевски е категоричен, че наборната служба няма да се върне

Делян Пеевски

“Буди тревога, че в дните до конституиране на новия парламент и старта на преговори за съставяне на редовно правителство Румен Радев отново се опитва да насажда страхове и напрежение в обществото, като заговори за мобилизационен резерв и връщане на наборната военна служба”, заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

Поводът за неговата позиция са думите на президента, че е необходим дебат относно военната подготовка на младите хора у нас.

“Трябва да сме наясно с едно – единствено българският парламент може да взема подобни решения, а ние многократно вече заявихме, че няма да се допусне подобно нещо!”, заяви Делян Пеевски.

“Ние много ясно слушаме и чуваме гласа на хората и сме категорични – младежите на България няма да ходят в задължителна казарма!”, допълни той.

“Конституцията много ясно прокламира правомощията на институциите и отново напомняме на Радев да не се изкушава да гази основния закон, воден от лични политически амбиции, а да изпълнява конституционните си задължения”, категоричен е Пеевски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст