Заплатите в производството на “Ел Би Булгарикум” скачат с 10% със задна дата

Заплатите в производството в "Ел Би Булгарикум" скачат с 10% със задна дата

Изпълнителният директор на “Ел Би Булгарикум” Живко Живков посети производствената база на дружеството във Видин, за да разговаря със служителите в нея и да се запознае с условията им на труд. Той пое ангажимент възнагражденията на работещите в двете бази на фирмата да бъдат увеличени с 10% от 1 май.

Живков каза още, че след три месеца, в началото на септември, ще се проведат нови преговори за ръст на заплатите в зависимост от постигнатите резултати.

Живко Живков пое държавната млекопреработвателна компания в началото на юни след като министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов поиска от принципала на дружеството ДКК спешна смяна на предишното ръководство и назначаване на ново.

До настояването за оставки тогава се стигна след среща на министъра със синдикатите и протестиращи служители от „Ел Би Булгарикум“, по време на която бяха откроени редица натрупани проблеми, залегнали и в Протестна декларация на работниците във Видин.

Сред тях бяха нарушаване на диалога между работниците и ръководството, искания за увеличаване на основните заплати, за предоставяне на специализирано работно облекло, за спазване на условията на труд, както и сигнали за голямо количество натрупана готова продукция, за която има риск да не бъде реализирана на пазара.

Пред новия изпълнителен директор служителите във Видин потвърдиха исканията си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст