Ново двайсе: Отказват споразумение на хакера Кристиян Бойков

Обвиняемият за хакерската атака срещу НАП през 2019 г. Кристиян Бойков се видя в чудо, след като се оказа, че не може да сключи споразумение с прокуратурата. Както е известно вчера (13 юни) стана ясно, че държавното обвинение е склонило да приеме споразумение с Бойков, съгласно което той ще мине тънко с едно административно наказание “глоба”.

Днес, 14 юни, обаче стана известно, че Кристиян Бойков не може да сключи споразумение с прокуратурата. Една от причините е, че по-късно вчера държавното обвинение, което вече имаше договореност със защитата на Бойков за споразумението, оттегли съгласието си. Стана известно също, че съдията Атанас Атанасов от Софийски градски съд пък е обявил споразумението за недопустимо, тъй като Бойков е бил разследван за тероризъм в съучастие с друго лице – собственикът на ТАД Груп Иван Тодоров.

Не е известно защо прокурорът по делото за хакерската атака първо се е съгласил на споразумение за глоба от 2500 лева за компютърно престъпление, а след това го е оттеглил. Адвокатът на Кристиян Бойков – Асен Асенов, обясни, че клиентът му искал споразумение, не защото бил виновен, а за да приключи със случая. “След като прокуратурата не внася цяла година годен обвинителен акт, за нас е ясно, че няма категорични доказателства за неговото участие в хакерската атака срещу НАП. Кристиян е млад човек, който има огромен потенциал зад себе си и пред себе си и би желал да продължи живота си без да влиза в 10-годишни съдебни битки. Крайно време е този случай да приключи, Кристиан има право и желае да продължи живота си напред”.

Как ще се развие случая след изненадващия отказ, тепърва ще видим.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст