Bosch търси нови начини за финансиране на придобивания

Bosch търси нови начини за финансиране на придобивания

Германският технологичен концерн Robert Bosch е отворен към публичното листване на определени подразделения, докато проучва варианти за финансиране на придобивания. Това заяви главният изпълнителен директор на компанията, като уточни, че цялостното листване на Bosch или сърцевината ѝ – бизнеса с авточасти, не се разглежда.

Главният изпълнителен директор Стефан Хартунг заяви, че Bosch вече има богат опит на капиталовия пазар като издател на облигации за милиарди евро. Германският технологичен концерн обмисля публично листване на някои от своите подразделения, за да набере средства за бъдещи придобивания.

Въпреки опита си с облигации на стойност милиарди евро, концерна търси нови начини за набиране на капитал. Тъй като приходите на компанията надхвърлят 90 милиарда евро (97 милиарда долара), тя се нуждае от “всички инструменти на капиталовия пазар”, според Хартунг.

Bosch търси нови начини за финансиране на придобивания

Листването на отделни подразделения би могло да осигури по-голяма гъвкавост при финансирането, както и да повиши прозрачността и оценката на тези бизнеси. Важно е да се отбележи, че цялостното листване на концерна или сърцевината му – бизнеса с авточасти, не се разглежда. Това се дължи и на правната структура на компанията.

Очаква се листването на подразделения да ускори темпа на придобиванията, тъй като компанията ще има по-лесен достъп до капитал. Все още обаче не е взето окончателно решение.

Германският технологичен гигант има амбициозни планове за растеж в Съединените щати, пазар, който е слабо представен в портфолиото на компанията до момента. „Това е огромен пазар и Bosch трябва да се възползва от него“, заяви още Стефан Хартунг. Bosch е сред индустриалните компании, които се конкурират за придобиване на активи за отопление и вентилация на стойност над 6 милиарда долара от Johnson Controls International (JCI.N) в САЩ.

Четете още на : Глобалният пазар на сливания и придобивания се е увеличил с 30 процента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст