Срещу българския гражданин, убил жена си в Кипър, е имало издадена заповед за арест

кипър, заповед за арест, тремитуса

Българинът, за когото се твърди, че намушкал съпругата си и след това я хвърлил от балкона на жилището им в кипърския град Пафос, и друг път бил упражнявал домашно насилие срещу нея, съобщава philenews.com.

Срещу 48-годишния мъж имало дори издадена заповед за арест заради предишен побой, който той нанесъл над 41-годишната си жена – Петя Кратев.

Днес (15 юни) заподозреният, който има наранявания в областта на корема, но е без опасност за живота, бе арестуван и в момента се намира под охрана в болницата в Пафос, където е задържан за осем дни.

Петя беше убита в петък (14 юни) сутринта в жилищен блок в Тремитуса. Жертвата и 48-годишният мъж са се карали много ожесточено, свидетелстват съседи.

Аутопсията показва, че жената е била намушкана четири пъти – два пъти в корема и два пъти в двете ръце, като изглежда, че тя се е отбранявала и се е борела за живота си.

В апартамента им са намерени два ножа и те са предадени от полицията за съдебномедицинска експертиза.

Полицията в Пафос бе разкритикувана, че не е взела мерки и се е забавила със задържането на мъжа, срещу когото е имало издадена заповед за арест. Ето защо започна разследване на действията на самата полиция, при което трябва да се установи защо органите на реда не са изпълнили заповедта за арест. Тече проверка и защо полицията се е забавила и не е реагирала своевременно на обаждания на съседи, които са звъняли, чувайки жестокия спор и ударите.

Днес Окръжният съд на Пафос заседава в болницата, където заподозреният убиец е настанен под полицейска охрана. По време на заседанието мъжът заявил, че жертвата го посетила и му поискала пари, за да оттегли жалбата си за домашно насилие, която била подадена в полицията на 11 юни. Той отказал и заради това двамата се сбили.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст