Кюстендилските общински съветници искат от четиримата депутати, избрани от областта, конкретни ангажименти

кюстендил, кюстендилски

Общинските съветници в Кюстендил ще поканят с писмо новоизбраните депутати от 10 МИР на среща, на която ще очакват народните избраници да поемат конкретни ангажименти за развитието на града и региона, съобщава кореспондент на БНР.

Новите депутати от 10 МИР са четирима.

Един от тях е бившият вътрешен министър Христо Терзийски, който влиза за четвърти път в парламента с гласовете на кюстендилци, подкрепили ГЕРБ. Според местните единствената му връзка с Кюстендил е, че родителите му живеят в близкото село Слокощица.

Вторият депутат е Димчо Димчев от “Възраждане”, който също не е кюстендилец, а е от Добрич.

В парламента от 10 МИР влиза и Росица Калинова от “Величие”, която е от русенското село Бъзовец. Единственият народен избраник, който по някакъв начин трайно е свързан с областта, е бизнесменът от Дупница Николай Златарски – от ДПС.

При свои изяви Златарски е обявявал, че за да има “Бранд Кюстендил” е необходима легенда, около която местните да се обединят. Но на първо място трябват инвестиции и енергични хора.

Общинските съветници предстои да решат дали да поканят и четиримата депутати на обща среща или в четири поредни сесии. Според тях четиримата народни избраници трябва да имат по 3-4 конкретни неща, за които да работят, както и от тях ще се иска да посочат конкретни срокове, в които ще изпълнят ангажиментите си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст