Свиленски потвърди, че Нинова освен своята оставка е подала и оставката на цялото Изпълнително бюро

Нинова, Георги Свиленски, БСП

“Някои хора просто избързаха. Те не можаха да преспят 24 часа с мисълта, че Нинова е подала оставка и столът на Нинова е свободен и се втурнаха всички само и само някой да не изпревари другия. Знаете, когато корабът тръгне в някаква посока, кои бягат първи. Само, че като избягат първи няма къде да се хванат, защото в открито море няма други кораби. Ето това ще се случи с поредните бегълци.” Такъв коментар направи депутатът от “БСП за България” Георги Свиленски в ефира на БНТ по повод свикания днес (15 юни) Национален съвет на БСП, който се събира след решение на Изпълнителното бюро на столетницата.

Свиленски обърна внимание, че Нинова освен своята оставка е подала и оставката на цялото Изпълнително бюро на столетницата.

Той уточни: “Това са хората, които бяха най-близко до Нинова и нямаха морала, честта, да седнат очи в очи с нея и да да изговорят всички проблеми. А вчера, доколкото разбирам, са се събрали. Взели са решение да се присъединят към подписката на тези 63-ма или 64-ма души, които искат пленум и свикват пленум без материали, без документи, без анализи. Нали смисълът на пленума е да даде отговор на въпроса – защо се стигна дотук?”, поясни Свиленски.

Междувременно критиците на Нинова я обвиняват, че действа срещу решения на Изпълнителното бюро на партията. То взело решение тя да стане депутат от 25-и МИР в София и така в парламента да влезе вторият избран за депутат от област Благоевград, където тя също водела листата. Нинова обаче отишла в ЦИК и поискала тъкмо обратното – да влезе от Благоевград, за да може от 25-и МИР да влезе вторият в листата й – Калоян Методиев.

По същия начин постъпил и Георги Свиленски – той трябвало да бъде депутат от 24-и МИР в столицата, но поискал от ЦИК да бъде избран от Плевен, за да може в 50-ото Народно събрание от софийската листа да влезе Михаил Ставрев, който е известен с това, че Нинова му е кума.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст