Малките камъчета обръщат колата, предупреди Етиен Леви от “Величие”

Етиен Леви

“Малките камъчиета обръщат колата.” Тази народна мъдрост припомни новоизбраният депутат от “Величие” – музикантът Етиен Леви в ефира на БНТ.

Той призна, че при всички положения “Величие” няма да бъдат взимани сериозно с такава малка бройка депутати – 13 души, но те са решени да бъдат категорични.

Вчера, отново в ефира на БНТ, един от съоснователите на “Величие” – Николай Марков посочи, че България трябва да спре военната си помощ за Украйна и българските граждани трябва да разберат какво означава термина “евроатлантизъм”.

Марков посочи, че преди да се иска подкрепата на “Величие” за бъдещ кабинет, неговите депутати ще искат да се изясни на българските граждани какво ще прави новото правителство, за колко време, в какви срокове и какви ще бъдат резултатите му.

Етиен Леви бе категоричен, че не желае да робува нито на източната, нито на западната империя, нито на средноевропейската империя. Той подчерта, че неговата империя е малката империя, наречена България и българският народ, където и да се намира той.

По отношение на новото си качество – като народен представител, Етиен Леви отбеляза, че народният избраник е длъжен да държи високо ниво на комуникация и по отношение на избирателите, и на колегите си в парламента.

Той отбеляза, че не му е приятен махленският език в парламента и обобщи, че народните избраници трябва да бъдат достойни синове и дъщери на България.

На въпрос как са дошли гласовете за партия “Величие” Етиен Леви отговори, че това е станало по много естествен начин – благодарение на поредицата от срещи на Марков и Михайлов не само в България, но и в чужбина. На тези срещи те са говорили на много човешки и разбираем език, посочи още музикантът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст