Вината за резултатите на БСП на изборите не може да се вменява на един човек, промяна трябва да има, обяви Зафиров

зафиров, атанас зафиров

Новоизбраният временен председател на БСП Атанас Зафиров призна в интервю за БНР, че резултатът от изминалите избори е катастрофален, но според него вината за тези тежки резултати не може да бъде вменявана само на един човек. Той изрази категоричната позиция, че промяна трябва да има.

Той обясни, че преврат няма – вчерашното заседание на Пленума на Националния съвет на БСП е било редовно и свикано в резултат на решение на Изпълнителното бюро след подадената оставка от Корнелия Нинова като председател на партията. Зафиров бе категоричен, че заседанието не е било свикано на базата на подписки, преврати или каквото и да било, а на база на легитимното решение на Изпълнителното бюро.

Зафиров обясни, че процедурата оттук нататък е ясна – събира се Пленумът и избира временен представляващ, който да проведе цикъла от избори в партията, да организира и проведе традиционния събор на Бузлуджа и да приключим с конгреса през ноември.

Новоизбраният временен председател е изразил надежда традиционният събор да се превърне в събор на помирението, на подадената ръка и на новата надежда.

Ето защо той подчерта, че очаква на Бузлуджа всички леви партии и движения на лявомислещите хора. Той добави и че няма да се свиква извънредно заседание на Конгреса и че никой няма намерение да отменя прекия избор на председател на БСП в партията.

Зафиров отново повтори позицията си, заявена и вчера, че депутатите на “БСП за България” няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС.

По случая с Калоян Методиев, новоизбраният депутат, получил възможност да влезе в 50-отото Народно събрание заради решението на Корнелия Нинова да стане депутат от Благоевград, а не, както й вменяваше решение на Съвета на БСП – от София, Атанас Зафиров коментира, че ако политологът не се съобрази с призива да се откаже от депутатското си място, БСП ще изпълни решението на Националния съвет и той няма да бъде член на парламентарната група.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст