У нас за 24 часа са потушени 75 пожара, в Гърция – 54, но вече глобяват по 1000 евро

пожара, Горски пожари в Гърция

През последното денонощие у нас са потушени 75 пожара, съобщиха от Главната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. При тях има двама с изгаряния – 35-годишен мъж, пострадал при пожар в кухнята на хотел “Свети Пантелеймон” в Бургас и 42-годишен мъж, засегнат при пожар в гараж в Хасково.

Пожарникарите са реагирали на общо 117 сигнала, като от тях десет са били в жилищни сгради, три – във временни постройки, а един – в промишлена сграда. Организираните спасителни операции са били близо 40, но някои от сигналите са били лъжливи, обръщат внимание пожарникарите.

В същото време в Гърция са се борили с 54 пожара за последното денонощие. Властите са установили, че е имало и умишлени палежи, като вече има арестувани. Пожарникарите в южната ни съседка предупреждават, че всяко палене на огън на открито се наказва с глоба, независимо дали е довело до пожар.

Освен това има 1000 лева глоба за всеки собственик на терен, който не си го е почистил и така създава риск от избухване на пожар.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст