Huawei стана най-големият производител на сгъваеми смартфони в света

Huawei хуавей смартфони чипове

Китайската Huawei Technologies изпревари южнокорейската Samsung Electronics в производството на сгъваеми смартфони, превръщайки се в най-големия производител на подобни устройства в света. 

Според базираната в Хонконг Counterpoint Research, цитирана от Nikkei,

Huawei представлява 35% от глобалните доставки на сгъваеми смартфони

през първото тримесечие, което е с 21% повече от същия период на миналата година.

Доставките на Samsung на пазара на сгъваеми смартфони са паднали с 35% през първото тримесечие, което намалява глобалния му дял до 23 процента. 

Делът на друг производител – Honor, нарасна до 12% и сега тази компания е на трето място в света по доставка на сгъваеми смартфони. 

Counterpoint Research отбелязва, че сгъваемият смартфон Huawei Mate X5, пуснат в Китай през септември 2023 г., е най-търсен сред потребителите. Друг популярен модел е Pocket 2, пуснат тази година. И двата модела поддържат стандарта за комуникация 5G. 

През годината глобалните доставки на сгъваеми смартфони са нараснали с 49%

на фона на възстановяване на търсенето на смартфони като цяло. 

Counterpoint Research отбелязва, че

съперничеството между Huawei и Samsung се засилва

и южнокорейският производител „възнамерява да си върне лидерството на пазара с предстоящия Z Flip 6“.

Huawei Technologies Co., Ltd. е мултинационална корпорация за цифрови комуникационни технологии с централен офис в Шънджън, провинция Гуандун, северно от Хонконг. Тук е второто по  натовареност пристанище за контейнеровози в Китай след Шанхай.

Компанията проектира, разработва, произвежда и продава телекомуникационно оборудване, потребителска електроника, интелигентни устройства и различни покривни слънчеви продукти. Корпорацията е основана през 1987 г. от Ren Zhengfei, бивш офицер от Народната освободителна армия.

Днес Huawei се е разширил до повече от 170 държави, за да включи изграждането на телекомуникационни мрежи, предоставянето на оперативни и консултантски услуги и оборудване и производството на комуникационни устройства за потребителския пазар.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст